bahan:
satu bungkus biskut marie (perisa original, yg warna putih)
satu cawan milo (ikut kehendak, nak pekat letak lebih)
satu cawan susu pekat
telur 1 biji(x nak xpe)
1 sudu esen vanila
satu buku buttercup margerine
cara memasak:
1-panaskan buttercup margarine sampai cair (api sederhana)
2-bancuh milo dgn air masak dulu(x nak bg milo tu bergumpal dengan margarine)..letakkan dalam margarine dan kacau
3-masukkan susu pekat dan kacau
4- letakkan telur dan esen vanilla..(telur x nak letak xpe..terpulang kpd individu)
5-kacau sehingga mendidih.
6-masukkan biskut merie yg dah di patah2kan
7-kacau sehingga biskut dah sebati dengan milo
8-angkat dan letakkan dalam loyang
9-ratakan dengan menekan permukaan biskut dgn senduk atau sudu.
10.biarkan sejuk dan boleh dihidangkan..
erm nie nak kongsi resepi nie sbb ada yg nak ..haha..ape2pon sy nie hanyalah amatur..
memasak bole jd satu kepuasan dan ketenangan pd sy...huhuhu...
No comments:
Post a Comment